האתר המקצועי בישראל לייעוץ, תכנון והזמנת חופשה או טיול בלונדון וסביבתה

הביג בן

שעון הביג בן- Big ben Clock

כאשר מדברים על העיר לונדון בוודאי עולות מספר תמונות בראשכם בינהן, צ'יפס, בירה, מלכת אנגליה, תאי טלפון אדומים וחנוקים, הסקס פיסטולס וכמובן גם הביג בן ולא בכדי! הביג בן- Big Ben הוא מגדל שעון גדול מימדים המתנשא בצמוד לארמון וסטמינסטר-Palace of Westminster בלב ליבה של העיר לונדון, ומזכיר לכולם שהם מאחרים ממש עכשיו לאנשהוא. למעשה השם בן, ניתן בכלל לפעמון הגדול שבתוך המגדל, הפועם בעוצמה עם כל שעה שעוברת ולא לשעון כולו. השם בן ניתן על שמו של סר בנג'מין האל, שהיה אחראי על התקנתם והפעלתם של פעמוני המגדל בשנת 1856. אך אל תדאגו כשמדברים על הביג בן כולם מתייחסים למגדל עצמו..

הביג בן הינו מגדל השעון המרובע (הכוונה שבכל אחת מן הדפנות יש שעון כדי שיוכלו לדעת מה השעה מכל זוית), הגדול ביותר בעולם, ושלישי בגובהו בעולם, ממש לפני שנה חגגה לונדון, 150 שנים להיווסדו של הביג בן, ואיזור הכיכר התמלאה באנשים (שהגיעו בזמן) ובשמחה. המגדל נוסד כבר בשנת 1288 אך לאחר שספג שריפה קשה באוקטובר שנת 1834, נבנה מחדש ועוצב על ידי האדריכל אוגוסטוס פוגין- Augustus Pugin שזאת הייתה עבודתו האחרונה אחריה השתגע ונפטר (לא היה רגיל לעמוד בזמנים, מסכן). לפני מותו אמר שזאת הייתה עבודת העיצוב הקשה שעשה מעודו אבל היא יפייפיה בעיניו. המגדל מתנשא לגובה של כ 96.3 מטרים, והוא מעוצב בסגנון האדריכלות הניאו-גותי, הממשיך את דרכו של סגנון הגותי שהיה פופולרי באדריכלות ימי הביניים. תחת כל אחת מארבעת דפנות השעון חרוט בלטינית המשפט- DOMINE SALVAM FAC REGINAM NOSTRAM VICTORIAM PRIMAM- שפירושו "אלוהים שמור על מלכתינו, ויקטוריה הראשונה מכל רע". מכניזם השעון, עדין ביותר והוא מורכב ממאות גלגלי שיניים (ומטבעות של פני), תוכנן על ידי עורך הדין אדמונד בקט דניסון והאסטרונומיסט ג'ורג איירי, לצידו של אמן השעונים האנגלי אדוארד ג'ון דנט שנפטר לפני שסיים את עבודתו. הביג בן ידוע בדייקנותו המוקפדת, אך גם לדייקנים ביותר מסתבר יש נפילות. בשנת 1962 ליל השנה החדשה, קור וקיפאון כבד שררו בלונדון, פיגר השעון לראשונה במאה שנה לקיומו, בכעשר דקות גורליות. מאז עבר שינויים ושיפוצים שהשביתו אותו למספר שבועות ואף חודשים. 

במהלך שנתיים תמימות, בזמן מלחמת העולם הראשונה שנת 1916, השתיקו האנגלים את צלצולו וכיבו את אורותיו של הביג בן מחשש להתקפות אויריות של צפלינים גרמניים. כך קרה בנוסף במהלך מלחמת העולם השניה שנת 1931 בה רק כיבו את האורות, אך הצילצול המשיך לפזם בליבם של הלונדונים.

קיצור דרך : הזמן מלון בלונדון ישירות ללא עמלות הזמנה
מלונות מומלצים בלונדון  3 כוכבים מומלצים  מחירים בלונדון  רכבת תחתית  אטרקציות בלונדון  

הצלצול המפורסם של השעון, המוכר לכל ילד, נהג לפתוח את שידורי החדשות של תחנת ה BBC במהלך מלחמת העולם השנייה, אותה קלטו בכל רחבי אירופה, והפך למנגינה מפורסמת שסימלה אז את חופש הביטוי (והיום צלצול פלאפון חרוש). כל שעה עגולה נפתחת בנעימה מלאה בעלת 16 הצלילים, ולאחר מכן מספר צלצולים בהתאם לשעה. כמו כן כל רבע שעה לאחר שעה עגולה, מנוגנים ארבעה צלילים, ורבע שעה לאחר מכן אותם ארבעה צלילים הלוך ושוב. לביג בן ישנו אח קטנטן שפוסל בדמותו השוכן במפגש הרחובות Vauxhall brige road ו-Victoria street, אמנם האח הזה נוטה לפגר בזמן דרך קבע, ומחצית מן השנה מראה בכלל את הזמן של צרפת. חוש ההומר הבריטי המפורסם בא לידי ביטוי בחמשיר קטן הכתוב למרגלות השעון המתחזה-

"My hands you may retard or may advance my heart beats true for England as for France"

מיקום ודרכי הגעה
הביג בן שוכן ליד ארמון וסטמינסטר. כתובת האתר הרשמית- Palace of Westminster London Greater London SW1A 0AA לפרטים נוספים ולמפה ליחצו ממש כאן. ברכבת התחתית עליכם לרדת בתחנת Westminster משם כבר לא תוכלו לפספס.

לצערינו ולצערכם, הכניסה לביג בן אפשרית רק באם אתם תושבי קבע של העיר לונדון, ורק אם תיאמתם הדרכה מראש, בבניין אין מעלית והטיפוס של 334 המדרגות עד לשעון נעשה ברגל בלבד (אז אל תרגישו מקופחים לגמרי). הביג בן הוא בהחלט אתר שכדאי לבקר בו, והוא מחזיק בחובו ארועים גדולים שקרו מהלך ההיסטוריה של אנגליה והעולם בכלל, אל תחמיצו! 



תגיות : ביג בן לונדון Big ben
ראו גם לונדון איי

כתיבת תוכן מקורי לאתר אינטרנט זה מבוצעת על ידי קליק גו