האתר המקצועי בישראל לייעוץ, תכנון והזמנת חופשה או טיול בלונדון וסביבתה

תחבורה ציבורית בלונדון

התחבורה הציבורית בלונדון

לא סתם רשת התחבורה הציבורית בלונדון זוכה לתשבחות בכל העולם, היא פשוטה להבנה, פועלת כמעט סביב השעון ומגיעה לכל מקום בעיר.  מומלץ שלא לטייל בלונדון עם רכב – הדרכים המרכזיות פקוקות כמעט בכל שעות היום, החניה יקרה ונהיגה בצד שמאל היא משימה לא פשוטה למי שלא מתורגל בכך. אספנו לכם את כל הדרכים לנסיעה בלונדון.

הטיוב (underground)

הנסיעה בטיוב היא לא האופציה הכי זולה אך זו הדרך הכי נוחה לנסיעה בעיר -  אפשר להגיע לכל מקום בזמן הכי קצר. התשלום נקבע על פי מספר פרמטרים:

1.      אזור (zone) – לונדון מחולקת לשישה אזורים כאשר zone1 הוא מרכז העיר ו zone6 הוא האזור הכי רחוק ממרכז העיר.  נסיעה ב zone1 הכי יקרה וzone6  הכי זולה.

2.      זמני עומס (peak time) – היום מחולק לפי זמן עומס (rush hour) וזמן רגיל. זמני העומס הם בשעות הבוקר עד השעה 10:00 ובצהריים מהשעה 17:00 עד 21:00. אלו השעות שבדרך כלל אנשים נוסעים וחוזרים מהעבודה, ולכן בשעות העומס הכרטיס יהיה יקר יותר

3.      מרחק הנסיעה – כמובן שככל שהמרחק גדול יותר, כך הכרטיס יקר יותר.

מפת לונדון מחולקת לאיזורים לפי צבעים – ניתן לראות בבירור את zone1-zone6

כרטיס ה oyster- זהו כרטיס מגנטי חכם והישמוש בו הוא הנוח והזול ביותר. זהו בעצם המקביל ל"רב קו" הישראלי. טוענים את הכרטיס בסכום הכסף שאתם בוחרים ובכך נמנעים מהמתנה בתור בכל פעם שמגיעים לטיוב. חשוב! השימוש ברכטיס זה מוזילה כמעט ב 50% כל נסיעה. עלות הכרטיס הינה 5 פאונד (תשלום חד פעמי), וישנה אפשרות בסוף הטיול להחזיר את הכרטיס לאחד ממשרדי הכרטיס בכל תחנת טיוב ולקבל את דמי המפתח האלו חזרה.

מפת הטיוב

לינק לאתר לרכישת כרטיס אוייסטר: https://oyster.tfl.gov.uk/oyster/entry.do

כרטיס שבועי/חודשי (weekly/monthly card) – רוכשים כרטיס לפי האיזורים שבהם אתם רוצים לטייל, וכמו שהוזכר בתחילת הכתבה, העלות משתנה על פי האיזורים שאתם בוחרים. הכרטיס מקנה נסיעה על תקן חופשי שבועי/חודשי. זה נהדר בעיקר לאנשים עובדים. למי שמגיע לטייל הייתי ממליצה על האוייסטר, כי אי אפשר לדעת כמה תרצו לטייל ולאילו אזורים בדיוק.

רכבת התחתית פועלת שבעה ימים בשבוע: שני-שבת מ-05:30 בבוקר ועד 23:00-01:00 (תלוי בתחנה). ראשון: 07:00-23:30.

המלצה: ישנה אפליקציה גאונית של מפת הטיוב, שמה הוא tubemap - בה אתם יכולים לראות את המפה, להזין את התחנה שבה אתם נמצאים ואת זו שאליה אתם רוצים להגיע, והאפליקציה מחשבת את הדרך הכי מהירה ואף נותנת הסבר מדוייק כמה תחנות  יש לעבור , היכן לרדת והיכן להחליף קו, במידה ויש צורך. האפליקציה חינמית.

אוטובוס (bus+night bus)

אוטובוס בלונדון זו אחת החוויות הנעימות ביותר, אמנם הנסיעה יותר אטית מבטיוב, אבל אפשר לשבת בקומה השנייה ולהשקיף על כל היופי והנופים האורבניים של לונדון. למשפחות עם ילדים זו יכולה להיות חוויה נחמדה עם הילדים, מה גם שהנסיעה לילדים מתחת לגיל חמש היא חינמית. באופן כללי הנסיעה באוטובוס היא הדרך הזולה ביותר לנוע בלונדון.

 

הנסיעה באוטובוס, כמו הנסיעה בטיוב, גם היא פשוטה – בכל תחנה מוצב שלט עם מסלול האוטובוס (כמו בישראל) ובנוסף, ישנו שלט אלקטרוני שאומר בעוד כמה דקות מגיע האוטובוס.

בין השעות 1:00-5:00 פועלים קווי אוטובוס ליליים (night bus) משום שאו שעות שבהן הטיוב והאוטובוסים הרגילים אינם פעילם. ככה שאם נחתם באמצע הלילה או יצאתם למסיבה עד מאוחר – תמיד יש דרך להגיע ליעד המבוקש.

המלצה: אפליקציית TFL - מזינים את המקום שאליו רוצים לנסוע, והאפליקציה תנחה אתכם לתחנת אוטובוס הקרובה ביותר אליכם. האפליקציה חינמית.

מוניות

המוניות השחורות הן אחת מסמליה הבולטים של העיר. אם אתם רוצים לנסוע במונית כדאי שתצטיידו במספיק זמן ומזומנים. הנסיעה במוניות היא יקרה מאוד ביחס לשאר דרכי הנסיעה וגם ממושכת כי העיר כמעט תמיד פקוקה.

בסופו של דבר, כשאשר באים לטייל בלונדון, הכי כדאי להגיע למרכז העיר באחת מדרכי הנסיעה שציינו כאן, ומשם להצטייד בבקבוק מים, קצת כסף לבזבוזים ומדריך ולחוות את העיר דרך הרגליים.

 

 ראו גם מלונות בלונדון [ מומלצים ]

בחסות